top of page
Lavender Fields

הדרכת הורים למתבגרים

 

השינויים הרבים המתחוללים בגיל ההתבגרות, עשויים לבוא לידי ביטוי גם בקשר של מתבגרים עם הוריהם. בגיל זה, נראה לא מעט מתבגרים אשר מערערים על סמכות הוריהם, מבקשים לעצמם חופש והיפרדות, מבלים רוב היום במחיצת חבריהם ובבית פורקים תסכול רב ומתווכחים ללא הרף. 
 
במקרים קיצוניים עלולות אף להופיע התנהגויות הרסניות, הימנעות או רגרסיה. במקרים אלו, מומלץ לפנות לטיפול מקצועי ולא לקוות שהבעיה תחלוף מאליה. הדרכת הורים עשויה להשלים טיפול רגשי למתבגר או להוות תחליף לטיפול, כאשר המתבגר מסרב לתהליך.   
 
ברוב הפעמים, הטיפול בבני נוער ישלב הנחיה הורית, שמטרתה לשפר את התקשורת הבינאישית בבית ולהפחית מתחים ועימותים. במפגשים אלו נלמד לאזן בין היכולת להבין את השלב ההתפתחותי בו המתבגר מצוי ואת הצרכים הפסיכולוגיים להם הוא זקוק, לצד היכולת לפקח על התנהגותו ולהציב גבולות.
 
אני מאמינה שהדרכת הורים הינה נדבך חשוב בטיפול במתבגרים, אשר יכול לאפשר השלמה של הטיפול על ידי ההורים שהם מעין "סוכני טיפול" משניים. הדרכת הורים מסייעת לנו להבין את מקור הבעיה של הנער, ללמוד את עקרונות הטיפול וליישם בבית מיומנויות תקשורת יעילות יותר.

בהדרכה נעבוד על שיקום הגבול ההורי, נזהה סגנונות הוריים לא יעילים ונבסס מחדש עמדות הוריות אחידות. כמו כן, נלמד להבין את מצוקתו של המתבגר, כיצד לסייע לו להתמודד טוב יותר בעת קושי, נתמקד בכוחות ובחוזקות של המתבגר וכן בביסוס התקשורת הבינאישית בבית. 

 
אז כיצד הנחיית הורים יכולה לעזור לנו?
  • בהבנת הקשיים הרגשיים והאתגרים, אותם חווים המתבגרים
  • בשיפור התקשורת וביסוס שיח אמפטי עם המתבגרים
  • בשיפור אופן התגובה לסיטואציות שונות מול המתבגרים ושיקום הסמכות ההורית
  • בהיכרות עם מיומנות לשליטה בכעסים ותרגול כלים לוויסות רגשי
 
 
bottom of page