top of page
WhatsApp Image 2024-02-01 at 17.21.45.jpeg

טיפול במתבגרים

 

גיל ההתבגרות מאופיין במכלול שינויים טבעיים, אישיים ובינאישיים, כאשר התהליך המשמעותי בתקופה זו הינו גיבוש זהות עצמית. 
לצד השינויים ההורמונליים והפיזיים, נראה עלייה בעוצמת הרגשות ושינויים תכופים במצבי הרוח וכן שינוי בתהליכי חשיבה, המתבטאים בביקורת וקריאת תיגר על מוסכמות הבית והחברה. 
 
ברמה הבינאישית, נראה כמיהה לעצמאות, נטייה להתחבר לקבוצת השייכות והתרחקות מהבית והמשפחה. 
 
 
בין הקשיים הרגשיים הנפוצים בגיל ההתבגרות, ניתן להבחין בהפרעות בדימוי הגוף, הפרעות אכילה, דימוי עצמי נמוך, קשיי תקשורת בינאישית, סרבנות ללכת לביה"ס, נטייה להסתגרות והתבודדות, התפרצויות זעם ואלימות, התמכרויות למסכים, התנהגויות אובדניות, הפרעות במצב הרוח, דכאון, הפרעות חרדה ו-OCD. 
 
תכנית הטיפול מותאמת באופן אישי בהתאם לצרכים הספציפיים של המתבגר ולשלב ההתפתחותי בו הוא נמצא, כאשר הבסיס לטיפול מתחיל בבניית מערכת יחסים משמעותית, תומכת, מכילה ולא שיפוטית, בה יוכלו מתבגרים לשתף במחשבות וברגשות שמעסיקים אותם בחיי היומיום.
יחד, ננסה להבין ולהעריך מהם האתגרים והקשיים עימם מתמודדים ולאלו מטרות נרצה להגיע בסוף הטיפול. 
  • נכיר תחילה את עקרונות ה-CBT ונבין את הקשר בין מחשבות, רגשות והתנהגויות. 
  • נלמד יחד לזהות ולאתגר דפוסי מחשבה שליליים שמגבירים את הקשיים ולהמירם במחשבות יעילות יותר. 
  • כמו כן, נתרגל מיומנויות לוויסות רגשי, כולל טכניקות רגיעה ומיינדפולנס. 
  • הטיפול כולל גם התערבויות התנהגותיות, הכוללות ניטור ומעקב בעזרת כתיבת יומן אישי, חיזוקים חיוביים ואסטרטגיות של חשיפה והקהיה, בהתאם להתנהגויות הספציפיות שנרצה לשנות. בעת הצורך, נעבוד גם על מיומנויות של תקשורת בינאישית ופתרון בעיות. 
שימו לב! כאשר המעמסה הרגשית או המצוקה הנפשית, גדולה מידי, הסיטואציה לא תחלוף מעצמה. במצב זה, מומלץ לפנות להתערבות מקצועית.
 
 
 
 

 

 
bottom of page